Blog

Blog-Healthcare-iPad

Korištenje tehnologije za poboljšanje ishoda bolesti

17. rujna 2020.

Kako rade naši online alati

U tvrtki Medicus predani smo , među ostalim , korištenju najnovije tehnologije za poboljšanje ishoda za pacijente. Uloga koju bi alati za procjenu zdravlja na web stranici Pregledaj me mogli igrati u trijaži bolesnika i suzbijanju novog koronavirusa postala je tema razgovora posljednjih tjedana. Stoga želimo objasniti našim korisnicima na koji način ti alati rade.

Kako radi Pregledajme.com

Dvije su ključne komponente na kojima se temelje aplikacije na na web stranici „Pregledajme.com“ : mehanizam vjerojatnog zaključivanja i baza medicinskog znanja. Mehanizam vjerovatnog zaključivanja uzima u obzir sve dostupne informacije iz svoje baze znanja kako bi pružio procjenu najvjerojatnijih stanja iz simptoma korisnika, nakon čega predlaže sljedeće korake koje bi korisnik trebao uraditi, kome se i kako javiti. Važno je shvatiti da se, s obzirom da je procjena simptoma vjerojatnost, ishod svake procjene uvijek temelji na unesenim simptomima, odgovorima na dodatna pitanja i vjerojatnosti svakog stanja koje bi se moglo povezati s tim simptomima. Zbog toga će korisnici različitog spola i dobi u različitim regijama svijeta te u različito doba godine dobiti različite procjene istih simptoma.

Sustav je ažuriran najnovijim medicinskim informacijama i kontinuirano se proširuje, pregledava i testira.

Kako ažuriramo alat za procjenu rizika na COVID19 ?

Zalažemo se da korisnicima omogućimo proaktivno upravljanje svojim zdravljem. Stoga uvijek koristimo najnovije dostupne podatke. Kako se alat redovito ažurira najnovijim medicinskim informacijama, uključujući i nova stanja i simptome koji se prije nisu znali, rano smo uvidjeli važnost ažuriranja naše platforme za procjenu rizika za COVID-19.

Dostupni podaci za COVID-19 i dalje su ograničeni. Međutim, postoje stalno dostupni znanstveni dokazi i vjerujemo da je odgovornost svake zdravstvene organizacije da ih iskoristi na najbolji mogući način.

Što dalje planiramo ?

Nastavit ćemo pažljivo pratiti medicinske i znanstvene podatke. Neprestano ćemo ažurirati sustav kako bismo osigurali da baza znanja, mehanizam zaključivanja i smjernice „što dalje uraditi“ budu što preciznije i relevantnije.

Dok zdravstveni radnici i vlade širom svijeta rade na borbi protiv COVID-19, vjerujemo da digitalni zdravstveni alati mogu dodati najveću vrijednost pomažući korisnicima da razlikuju hitne i nehitne slučajeve nudeći personalizirane smjernice o tome koja je najprikladnija skrb za pojedinog korisnika.

Kako su zdravstveni sustavi izloženi velikom pritisku, to bi moglo biti vrlo vrijedno i iz perspektive javnog zdravstva. S obzirom na to da su određene skupine posebno osjetljive, postat će sve bitnije usmjeravati pacijente trebaju li tražiti hitnu i primarnu zdravstvenu zaštitu zbog visokog rizika ili bi trebali ostati kod kuće, jer su tada u manjem riziku . Pružnjem odgovarajućih savjeta za njegu prilagođenu trenutnim simptomina, povijesti bolesti i dobi, digitalne zdravstvene aplikacije mogu pomoći pacijentima da donose utemeljene odluke o tome što bi trebali učiniti. Ako bi to bilo moguće postići opsežno, tada bi moglo pomoći ublažiti pritisak na zdravstvene sustave te osloboditi zdravstvene radnike da se usredotoče na područja i pacijente gdje su najpotrebniji.