INJEKCIJSKA LIPOLIZA (u suradnji s Medicus doo za zdravstvenu djelatnost)

Čak i osobe normalne težine često imaju, usprkos sportu i razumnoj prehrani, neprivlačne masne naslage, takozvana "problematična područja".

Idealni kandidati za injekcijsku lipolizu su osobe koje nemaju većih problema s tjelesnom težinom, ali ne uspijevaju ukloniti neželjene masne naslage s pojedinih dijelova kao što su trbuh, bokovi, nadlaktice, prsa i podbradak.

Injekcija za uklanjanje masnoća omogućuje da se masne naslage (kao što je podbradak) brzo, nježno i prije svega trajno otope. Otopina (deoksikolna kiselina i kofein) se ubrizgava izravno u masno tkivo, koristeći tanku iglu. Broj potrebnih tretmana ovisi o regiji tijela ili području koje se tretira i široko varira pojedinačno. Često su potrebna 2 - 4 tretmana, s razmakom od najmanje 3-4 tjedna, kako bi se postigao zacrtani cilj.

Crvenilo, oticanje i pečenje nakon injekcije vrlo su rijetki. U tom slučaju obavijestite našeg liječnika. Ponekad se mogu pojaviti modrice i vrlo blago, jedva vidljivo oticanje na mjestima injekcija koje kratko traje. U rijetkim slučajevima opisani su blagi osjetilni poremećaji na mjestima injekcija koji potpuno nestaju nakon kratkog vremena. U rijetkim slučajevima može se javiti blagi osjećaj "bolova u mišićima" u području lica jedan do dva dana nakon tretmana, što također brzo prolazi.

Za tretmane na tijelu preporučujemo nošenje labave odjeće na pregledu i u narednim danima. Molimo suzdržite se od nošenja uske sportske odjeće, traperica itd., kako biste podržali optimalan rezultat i izbjegli moguće neželjene nuspojave poput upale i nekroze.

Suzdržite se od sporta, saune, solarija i teškog fizičkog napora tijekom jednog tjedna.

Obilna hidracija je OBAVEZNA.


Injekcija za uklanjanje masnoća nije lijek za mršavljenje. Međutim, sposobna je smanjiti masne naslage, koje se ne mogu smanjiti promjenom prehrane ili ciljanom terapijom vježbanja. Istovremeno injekcije blago zatežu kožu.

Kontraindikacije: Djeca, trudnice, dojilje, dijabetičari s oštećenjem malih žila (mikroangiopatije) i pacijenti koji su alergični na soju.