LASERSKA DEPILACIJA

lased_dep_2

Kao u svijetu priznata neinvazivna metoda uklanjanja dlačica s tijela, laserska epilacija je tijekom godina postala vrlo popularna i u Hrvatskoj. Zbog izvanrednih rezultata koji se njome postižu, preporučuje se svim muškarcima i ženama koji imaju problem s izraženom dlakavošću različitih dijelova tijela, a pogotovo ako imaju problem i s urastanjem dlačica, kada je laserska epilacija jedino efikasno rješenje. Sada je ta procedura postala mnogo lakša i efikasnija zahvaljujući novom Alma Soprano laseru koji istovremeno odašilje laserske zrake na tri različite frekvencije.

Alma Soprano laser koristi najnoviju tehnologiju laserskog uklanjanja dlačica. SHR tehnologija omogućuje koži da se postupno zagrije, djelotvorno uništavajući folikule dlačice i usporavajući njihov ponovni rast, istovremeno štiteći okolno tkivo od ozljeda.

Medicinski laser prošao je stroga klinička istraživanja, a 2019. je osvojio titulu najboljeg u kategoriji laserskog uklanjanja dlačica. Laser kombinira najmoderniju tehnologiju, napredni sustav hlađenja - ICE plus, koji je posebno dizajniran za hlađenje kože tijekom. Upravo te prednosti omogućuju izuzetno brzo, sigurno, učinkovito i bezbolno lasersko uklanjanje dlačica.

slika_1 laser depilacija

Alma Soprano Laser

Valne duljine od 808 nm, 755 nm, 1064 nm imaju različite karakteristike lasera. Za različite dubine tkiva i strukture unutar folikula dlake. Stoga, kako bi se osigurao maksimalno učinkovit tretman koji je gotovo bezbolan, Soprano laser s valnim duljinama od 808 nm, 755 nm, 1064 nm postiže najsigurniji i najopsežniji tretman uklanjanja dlaka koji je zaista bezbolan, brz i učinkovit!

Često ćete čuti da laserska epilacija mora boljeti. Upravo zahvaljujući Alma Soprano laseru, bol je kod uklanjanja dlačica svedena na minimum. Naime, s obzirom na to da ima revolucionaran sistem za hlađenje, laser je potpuno siguran, ne pravi opekotine i, što je najvažnije, gotovo je u potpunosti bezbolan. Posebno je efikasan na osjetljivim mjestima, kao što je bikini zona, zbog In motion sistema rada tijekom kojeg se postepeno podiže temperatura brzim pokretima (umjesto kratkotrajne jake energije koja može biti vrlo bolna, što je slučaj s drugim laserima).

Ono što posebno izdvaja Alma Soprano laser, jest da je podjednako učinkovit na svim tipovima i tonovima kože - čak i na osunčanoj koži, a dobra je vijest i da je moguće primjenjivati ga tijekom cijele godine. Preporučuje se izbjegavati izlaganje suncu 14 dana nakon tretmana, a ukoliko se izlažemo suncu potrebno je svaka tri sata nanositi zaštitni faktor. Dva tjedna nakon tretmana trebalo bi izbjegavati bazene, saune i piling da ne bi došlo do infekcije ili iritacije tretirane regije.

Iako su rezultati individualni preporuka je napraviti 4-6 tretmana da bi zahvatili sve dlačice, odnosno one koje su prešle iz faze mirovanja u aktivnu fazu. Tretman je potrebno ponavljati svakih 4 tjedna . Za održavanje dobivenih rezultata tretman je potrebno ponoviti svega jednom godišnje.

Prvi rezultati se vide 10 do 14 dana nakon prvog tretmana laserske epilacije i možete očekivati otpadanje dlačica, koje iznosi i do 30%. Nove dlačice koje rastu bit će rjeđe, za nijansu svjetlije i mekše, a nakon svakog sljedećeg tretmana još rjeđe i manje vidljive.

Najčešće se laserski tretiraju noge, pazusi, nadusnica, brada, bikini područje, intimna zona te ruke/podlaktice, leđa i prsa kod muškaraca. Zahvaljujući najnaprednijoj tehnologiji i velikoj brzini rada, Soprano laserom se obje noge mogu tretirati za 12 minuta, ruke za 9 minuta, a leđa za samo 4 minute.

Priprema za tretman

Neki od glavnih savjeta za pripremu laserskog uklanjanja dlaka su sljedeći:

Obrijte dlačice dan prije tretmana.

Izbjegavajte tamnjenje kože. Ako ste potamnili, bilo od izlaganja suncu ili sredstava za samotamnjenje, pričekajte 15 - 30 dana da vam ten ponovno poprimi prirodnu nijansu prije nego li se podvrgnete tretmanu. Pojedini specijalisti čak savjetuju da se izbjegava izlaganje suncu do šest tjedana prije laserskog uklanjanja dlaka.

Izbjegavajte tretmane protiv celulita do 4 tjedana prije tretmana. Nadalje, tretmani antibioticima kod upalnih akni također su kontraindikacija i treba proći barem 4 - 6 tjedana od prestanka terapije.

Ne čupkajte dlačice i nikako ih nemojte depilirati voskom, šećernom pastom ili električnim epilatorom 4 - 6 tjedana prije tretmana. Takvi tretmani uklanjanja dlaka mogu poremetiti folikulu dlačica te utjecati na trajno lasersko uklanjanje dlaka.

Uklonite šminku i dezodorans.

Tijek zahvata

Nakon nanošenja hidrogela, ručka lasera prislanja se na kožu i pomiče preko područja koje se tretira.

Laser emitira impulse energije na površini veličine 8 - 14 mm, koje klijent osjeća kao lagane ubode.

Tijekom tretmana trajne depilacije osjetit ćete blago hlađenje zahvaljujući sustavu hlađenja kože koji je ugrađen u laser. Nastavak za hlađenje ima i blago anestetsko svojstvo zahvaljujući kojem su osjetljiva područja tretirana relativno bezbolno.

Kontraindikacije

Laserska epilacija ne preporučuje se raditi ako na tretiranom području imate tetovažu ili madež, vitiligo, psorijazu, dermatitis ili bilo koju vrsta upale ili ozljede kože, ako su dlačice u neposrednoj blizini očiju,ako ste u drugom stanju, ako imate dijabetes, poremećaj zgrušavanja krvi ili pacemaker.

Cjenik